Widerumb Hünner weiß eyngemacht mit Limonien.

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 22, Nr. 16

Originalrezept:

Nim(m) junge Hünner / vnd quell sie wol / vnnd säuber sie auß / seig darnach ein gute Hennenbrüh darüber / schneidt kleine Zwibeln darein / vnnd laß miteinander sieden / mach es säurlich / vnd schneidt Limonien darein fein breit / thu ein wenig eyngebrennt Mehl darein / vnd frische vngesaltzene Butter / gantze Muscatenblüt / Pfeffer / vnd ein wenig gestossen Ingwer / laß das miteinander auffsieden / so wirt es gut vnd wolgeschmack.

Transkription:

Helga Kraihamer

Zitierempfehlung:
Helga Kraihamer (Transkription): "Widerumb Hünner weiß eyngemacht mit Limonien.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 22, Nr. 16,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=widerumb-huenner-weiss-eyngemacht-mit-limonien (05.05.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Helga Kraihamer.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)