[Hammmelkeule]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 33

Originalrezept:

Nimm von einer Hammelskeul / vnnd beiß es eyn in halb Essig vnnd halb Wasser / klopff ein wenig Wacholderbeer und Kümmel darein / saltz es wol vnd laß anstecken / vnnd wenn du es wilt anrichten / so mach ein braune Brüh darüber / pfeffers / vnd machs nicht saur / denn der Braten ist vorhin im Essig gelegen / so wirt es lieblich vnd gut.

Transkription:

Waltraud Ernst

Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Hammmelkeule]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 33,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hammmelkeule (21.05.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)