Originalrezept:
Nim Kopffel Salat / zerschneidt jn viertelweiß / vnd quell jn im Wasser / druck es wol auß / vnd nim ein Parmesankäß / der wol gerieben ist / vnnd gerieben Weck / misch es durcheinander / vnd machs an mit Eyerdottern vnd frischer Butter / nim auch ein wenig gestossen Ingwer darvnter / rür das alles durcheinander / vnd wenn du es wilt in Teig schlagen / so nim den Salat / den duzuviertheiln hast geschnitten / walg ein jedes viertheil besonder in der Füll vmb / schlags in Teig eyn / koch mit einer Erbsbrüh vnd Butter. Du magst es trucken geben / oder in der Brüh / wie du es haben wilt.
Kategorisierung:
Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Erbsenbrühe, Ingwer (gemahlen), Kopfsalat, Parmesan, Schmalz, Wecken (gerieben)
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Salat- Parmesanknödel]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 09, Nr. 50,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=nim-kopffel-salat-zerschneidt-jn-viertelweiss-vnd-quell-jn-im-wasser-druck-es-wol-auss-vnd-nim-ein-parmesankaess-der-wol-gerieben-ist-vnnd-gerieben-weck-misch-es-durcheinander-vnd-mach (06.05.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)