Hindtbeermuß.

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 107

Originalrezept:

Nim(m) die Hindtbeern / setz sie mit geriebnem Weck darzu / rürs vmb / biß daß auffseudt / so geben sie von jnen selber feuchtigkeit gnug / streichs durch ein Härin Tuch / vnd thu es in einen Fischkessel / machs süß / vnd setzs auff (daß) Feuwer / rürs vmb biß auffseudt / richt es auff ein Tisch / vnd besträw es mit Zucker / es sey kalt oder warm / ist es gut vnd auch wolgeschmack. Vnnd auß eim solchen Muß kanstu wol ein Turten machen / die ist auch nicht böß.

Kategorisierung:

:

Hauptzutaten: , ,

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "Hindtbeermuß.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 107,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hindtbeermuss (09.05.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)