[Eyngemacht Pfersig auff ander manier].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 19, Nr. 19

Originalrezept:

Nim(m) Pfersig / vnnd schel sie / thu sie in ein lautern Sirup / der fein warm ist / vnd wen(n) er davon dünn wirt / so schüt es auff ein saubern Durchschlag / vnd seudt den Sirup / biß er dick wirt / vnd fein sauber verfaumt / thu als denn die Pfersig wider darein / wenn der Sirup vberschlagen hat. Vnd auff solche Form vnd weiß kanstu von allerley Obst eynmachen.

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Eyngemacht Pfersig auff ander manier].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 19, Nr. 19,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=eyngemacht-pfersig-auff-ander-manier (29.04.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)